Expert Worker

Tudtad, hogy egy billentyűzet 7500 baktériumot tartalmaz?

Tudtad, hogy egy billentyűzet 7500 baktériumot tartalmaz?

Gondoskodj az egészségedről!

A tisztaság minden cég arculatának elengedhetetlen eleme. Jelentős szerepe van az alkalmazottak egészségének megőrzésében is, hozzájárulva jólétükhöz és hatékonyságukhoz.

 

Különleges helyet foglal el a billentyűzet, amelyet gyakran használnak különféle napi feladatokban. Ennek az ismétlődő felhasználásnak köszönhetően a mikroorganizmusok kedvező környezetet biztosítanak a fejlődéshez. 

 

Ezen mikroorganizmusok közé soroljuk a vírusokat, amelyek a fertőző influenza okozói. Az előre nem látható egészségügyi távozások és a kellemetlen egészségügyi helyzetek elkerülése érdekében javasolt a billentyűzet rendszeres fertőtlenítése. 

 

A legjobb, ha olyan mikroszálas kendőt használunk, amelyet előzőleg egy kis fertőtlenítőszerrel megnedvesítettek. A legelterjedtebb fertőtlenítőszer az alkohol, de más speciális tisztítószerek is használhatók. 

 

Ügyeljen az oldat felhasználására, hogy ne kerüljön felesleges folyadék a gombok közé. Javasoljuk, hogy ezt a megelőző műveletet az eszköz zárt állapotában hajtsa végre, hogy megóvja a számítógépet a törlés közbeni gombnyomástól.

Néhány ismeretlen statisztika az elhanyagolt környezet egészségre gyakorolt hatásáról: 

  • Egy átlagos billentyűzet 7500 baktériumot képes befogadni
  • A vírusok, például az influenza, akár 24 órán keresztül is életben maradhatnak olyan felületeken, mint például az elektronikus berendezések
  • A betegszabadságok 60%-a a nem megfelelően karbantartott irodai berendezések miatt van.
  • Ide tartoznak az e-coli, a különféle staphylococcusok és más baktériumok
  • A telefonok és számítógépek négyzetcentiméterenként lenyűgöző 25 127 baktériumot képesek befogadni.

 

Gondoskodjon az Ön számára fontos dolgokról a hatékony takarítással!

Hasonló cikkek

Scroll to Top